Intra day grafiek aandeel Wereldhave
Home Opties Wereldhave Call opties Wereldhave Put Opties Wereldhave Dividend Wereldhave
Laatste Koers aandeel
Wereldhave:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelenopties Wereldhave

Jaargrafiek aandeel Wereldhave

Grafiek Wereldhave


Wereldhave: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Wereldhave zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Wereldhave te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Wereldhave te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Wereldhave?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Wereldhave wordt verwacht. In plaats van de aandelen Wereldhave te kopen, koopt u de call opties Wereldhave. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Wereldhave?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Wereldhave wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalWereldhave. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Wereldhave niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Wereldhave schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Wereldhave te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten