Intra day grafiek aandeel Unilever
Home Opties Unilever Call opties Unilever Put Opties Unilever Dividend Unilever
Laatste Koers aandeel
Unilever:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelenopties Unilever

Jaargrafiek aandeel Unilever

Grafiek Unilever


Unilever: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Unilever zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Unilever te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Unilever te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Unilever?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Unilever wordt verwacht. In plaats van de aandelen Unilever te kopen, koopt u de call opties Unilever. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Unilever?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Unilever wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalUnilever. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Unilever niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Unilever schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Unilever te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten