Intra day grafiek aandeel TomTom
Home Opties TomTom Call opties TomTom Put Opties TomTom Dividend TomTom
Laatste Koers aandeel
TomTom:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties TomTom

Jaargrafiek aandeel TomTom

Grafiek TomTom


TomTom: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen TomTom zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel TomTom te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel TomTom te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties TomTom?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel TomTom wordt verwacht. In plaats van de aandelen TomTom te kopen, koopt u de call opties TomTom. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties TomTom?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel TomTom wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalTomTom. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen TomTom niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie TomTom schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen TomTom te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten