Intra day grafiek aandeel TNT
Home Opties TNT Call opties TNT Put Opties TNT Dividend TNT
Laatste Koers aandeel
TNT:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelenopties TNT

Jaargrafiek aandeel TNT

Grafiek TNT


TNT: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen TNT zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel TNT te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel TNT te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties TNT?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel TNT wordt verwacht. In plaats van de aandelen TNT te kopen, koopt u de call opties TNT. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties TNT?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel TNT wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalTNT. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen TNT niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie TNT schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen TNT te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten