Beleggen in opties
Home Aandelenopties Optieprijzen Opties AEX Opties AMX
Aandelenopties
Via Aandelen-opties.nl


Optiestrategieën

Met opties kunt u ook het risico op verlies beperken. Een simpele strategie is bijvoorbeeld het bezit in bepaalde aandelen af te dekken met putopties, zodat uw schade bij een dalende koers beperkt blijft. Immers, het koersverlies wat u leidt, wordt gedeeltelijk gecompenseerd door de stijging van de premie van de putoptie. Bij verder stijgende koersen werkt een dergelijke 'verzekering' juist remmend op het rendement.

Stel u bezit 100 aandelen ING met een waarde van € 34,00 per aandeel. U gaat op basis van de fundamentele analyse uit van een koersstijging op middellange en lange termijn. Toch vreest u voor de ontwikkelingen van de komende maanden. U besluit een putoptie te kopen om uw aandelen te beschermen tegen een mogelijke koersdaling. Met een putoptie koopt u het recht om aandelen te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

U koopt de volgende serie 'ING P Jun 07 34.00. Voor deze serie betaalt u een premie van € 1,50, oftewel € 150 voor het pakket van 100 aandelen. U dekt zich hiermee voor € 150,- in tegen een koersdaling, want u heeft in juni het recht om 100 aandelen ING in te kopen voor € 34,00. Mocht Unilever fors dalen, dan geeft dat niets. U heeft met uw optie de garantie dat u de aandelen kunt verkopen tegen EUR 70 per stuk.

Putopties voorkomen op deze manier slapeloze nachten, terwijl u wél blijft meeprofiteren van een eventuele koersstijging. Is het nu verstandig om deze strategie toe te passen? Mijn mening is van niet, aangezien u op deze manier hinkt op twee gedachten en de risico's afwentelt. Als u van mening bent dat het fonds er fundamenteel goed bij ligt, leg daar dan de focus op.
Dek vervolgens het risico af door spreiding in de portefeuille aan te brengen. Opties als 'verzekering' worden vrijwel altijd te duur betaald.

Goed om te weten

Het beleggen in opties kan bij onkundig gebruik grote risico's met zich mee brengen. Maar opties bieden veel mogelijkheden: met opties kan het rendement bij een koerstijging vele malen groter zijn dan het geval zou zijn als u zou beleggen in gewone aandelen. Ook kan met optieconstructies risico's worden geminimaliseerd. Tenslotte kunt u met opties inspelen op koersdalingen.

 

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.Toevoegen aan favorieten