Intra day grafiek aandeel SBM
Home Opties SBM Call opties SBM Put Opties SBM Dividend SBM
Laatste Koers aandeel
SBM:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties SBM

Jaargrafiek aandeel SBM

Grafiek SBM


SBM: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen SBM zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel SBM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel SBM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties SBM?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel SBM wordt verwacht. In plaats van de aandelen SBM te kopen, koopt u de call opties SBM. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties SBM?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel SBM wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalSBM. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen SBM niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie SBM schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen SBM te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten