Intra day grafiek aandeel Royal Dutch
Home Opties Royal Dutch Call opties Royal Dutch Put Opties Royal Dutch Dividend Royal Dutch
Laatste Koers aandeel
Royal Dutch:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties Royal Dutch

Koninklijke Olie

Jaargrafiek aandeel Royal Dutch

Grafiek Royal Dutch


Royal Dutch: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Royal Dutch zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Royal Dutch te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Royal Dutch te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Royal Dutch?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Royal Dutch wordt verwacht. In plaats van de aandelen Royal Dutch te kopen, koopt u de call opties Royal Dutch. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Royal Dutch?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Royal Dutch wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalRoyal Dutch. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Royal Dutch niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Royal Dutch schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Royal Dutch te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten