Intra day grafiek aandeel Philips
Home Opties Philips Call opties Philips Put Opties Philips Dividend Philips
Laatste Koers aandeel
Philips:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties Philips

Jaargrafiek aandeel Philips

Grafiek Philips


Philips: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Philips zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Philips te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Philips te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Philips?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Philips wordt verwacht. In plaats van de aandelen Philips te kopen, koopt u de call opties Philips. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Philips?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Philips wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalPhilips. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Philips niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Philips schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Philips te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten