Beleggen in opties
Home Aandelenopties Optieprijzen Opties AEX Opties AMX
Aandelenopties
Via Aandelen-opties.nl


Looptijd

Hoe langer de looptijd, hoe groter de kans is dat de koers van het onderliggende aandeel door het break-evenpoint heen komt en hoe hoger dus de premie. Uitoefenprijs. Hoe positiever het verschil tussen uitoefenprijs en de koers van het onderliggende aandeel (dus hoe groter het verschil in geval van een out-of-the-money call optie), hoe lager het risico is dat de schrijver (verkoper) van de optie loopt en dus hoe hoe lager de premie. Koers van de onderliggende waarde. Een hoge koers van het aandeel levert een relatief hogere optiepremie. Dit natuurlijk in relatie tot de uitoefenprijs. Een visie op het koersverloop van het aandeel levert u dus ook bij de handel in optie voordeel op.

Rentestand.

De rente is van invloed, omdat voor het schrijven (verkopen) van de optie een bepaalde zekerheid aangehouden wordt. Hiervoor is geld nodig, dat geleend wordt tegen een rente of niet uitgeleend kan worden tegen die rente. Een hoge rente leidt dus tot een hogere optiepremie.

Volatiliteit.

De volatiliteit is de beweeglijkheid van de koers van het aandeel. Hoe volatieler het aandeel, hoe groter de kans is dat de optie gedurende de looptijd een keer door de uitoefenprijs heen gaat en dus hoe hoger de premie. Uit bovenstaande beschrijvingen zult u ongetwijfeld hebben opgemerkt dat u niet gebonden bent aan het aflopen van een optieserie, maar dat u een aangekochte serie ook weer kunt verkopen tegen een - hopelijk gestegen - premie. Tevens is het niet alleen mogelijk opties aan te kopen, maar ook om series te schrijven. Immers, als u een optieserie koopt, koopt u die van iemand (de schrijver). Houdt er rekening mee dat het schrijven van opties nog risicovoller is dan het kopen van opties.

Lees verder verder: Optie Strategieeen

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.Toevoegen aan favorieten