Beleggen in opties
Home Aandelenopties Optieprijzen Opties AEX Opties AMX
Aandelenopties
Via Aandelen-opties.nl


Intrinsieke waarde opties

Een optie kan een intrinsieke waarde hebben. Voor call opties is er sprake van een intrinsieke waarde als de koers van het aandeel hoger is dan de uitoefenprijs, dus op het moment dat u uw recht op de optie op de vervaldatum kunt uitoefenen. Voor put opties is sprake van een intrinsieke waarde als de koers van het aandeel onder de uitoefenprijs ligt. In het bovenstaande voorbeeld is dus vanaf 36,00 sprake van een intrinsieke waarde. Om de verhouding tussen de intrinsieke waarde en de koers van de onderliggende waarde weer te geven worden drie termen gebruikt:

In-the-money. De optie heeft intrinsieke waarde. Bij een call optie ligt de koers van het aandeel dus boven de uitoefenprijs. At-the-money. De beurskoers is gelijk aan de uitoefenprijs. Out-of-the-money. De optie heeft geen intrinsieke waarde. Bij een call optie ligt de koers van het aandeel onder de uitoefenprijs.

Lees verder verder: Risico en premie

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.Toevoegen aan favorieten