Intra day grafiek aandeel Aegon
Home Opties ING Call opties ING Put Opties ING Dividend ING
Laatste Koers aandeel
ING:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties ING

Jaargrafiek aandeel ING

Grafiek Aegon


ING: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen ING zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel ING te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel ING te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties ING?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel ING wordt verwacht. In plaats van de aandelen ING te kopen, koopt u de call opties ING. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties ING?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel ING wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalAegon. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen ING niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie ING schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen ING te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten