Intra day grafiek aandeel Heineken
Home Opties Heineken Call opties Heineken Put Opties Heineken Dividend Heineken
Laatste Koers aandeel
Heineken:

Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelen Opties

Aandelenopties Heineken

Jaargrafiek aandeel Heineken

Grafiek Heineken


Heineken: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Heineken zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Heineken te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Heineken te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Heineken?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Heineken wordt verwacht. In plaats van de aandelen Heineken te kopen, koopt u de call opties Heineken. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Heineken?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Heineken wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalHeineken. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Heineken niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Heineken schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Heineken te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toevoegen aan favorieten