Intra day grafiek aandeel BAM
Home Opties BAM Call opties BAM Put Opties BAM Dividend BAM
Laatste Koers aandeel
BAM:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelen Opties BAM


Jaargrafiek aandeel BAM

Grafiek BAM


BAM: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen BAM zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel BAM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel BAM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties BAM?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel BAM wordt verwacht. In plaats van de aandelen BAM te kopen, koopt u de call opties BAM. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties BAM?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel BAM wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalBAM. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen BAM niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie BAM schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen BAM te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten