Intra day grafiek aandeel Akzo
Home Opties Akzo Call opties Akzo Put Opties Akzo Dividend Akzo
Laatste Koers aandeel
Akzo:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelen Opties Akzo


Jaargrafiek aandeel Akzo

Grafiek Akzo


Akzo: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Akzo zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Akzo te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Akzo te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Akzo?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Akzo wordt verwacht. In plaats van de aandelen Akzo te kopen, koopt u de call opties Akzo. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Akzo?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Akzo wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalAkzo. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Akzo niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Akzo schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Akzo te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten