Intra day grafiek aandeel AirFrance KLM
Home Opties AirFrance KLM Call opties AirFrance KLM Put Opties AirFrance KLM Dividend AirFrance KLM
Laatste Koers aandeel
AirFrance KLM:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
Aandelenopties

Aandelenopties AirFrance KLM


Jaargrafiek aandeel AirFrance KLM

Grafiek AirFrance KLM


AirFrance KLM: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen AirFrance KLM zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel AirFrance KLM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel AirFrance KLM te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties AirFrance KLM?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel AirFrance KLM wordt verwacht. In plaats van de aandelen AirFrance KLM te kopen, koopt u de call opties AirFrance KLM. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties AirFrance KLM?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel AirFrance KLM wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalAirFrance KLM. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen AirFrance KLM niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie AirFrance KLM schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen AirFrance KLM te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toevoegen aan favorieten