Intra day grafiek index  AEX
Home Opties AEX Call opties AEX Put Opties AEX Dividend AEX
Laatste Koers
AEX:

Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Beleggen in opties Traderswinkel
Aandelen Opties

Aandelen Opties AEX

Overzicht opties aandelen AEX


Jaargrafiek aandeel AEX

Grafiek AEX


AEX Fondsen: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de AEX bestaan futures, call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een index AEX te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een index AEX te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties AEX?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van de index AEX wordt verwacht. In plaats van de aandelen uit de AEX te kopen, koopt u de call opties AEX. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties AEX?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van de AEX wordt verwacht. In dit laatste geval wil een indexbezitter zijn aandelen uit de AEX niet verkopen, maar beschermt zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie AEX schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats de AEX te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.

Toptraders


De Traderswinkel monitoort de traders objectief en transparant. Als U het zelfde rendement wil behalen als een van de Traders, dan kunt u deze automatisch volgen.